[遊日情報]勁抵大阪 蠔放題 生蠔焗蠔任食兩個鐘

[遊日情報]勁抵大阪 蠔放題 生蠔焗蠔任食兩個鐘

2015-10-20 Off By Genki

上次介紹完大阪的新晉蝦湯拉麵同埋四湯沾麵,今次就介紹超抵食 蠔放題 俾大家。這間かき小屋フィーバー  ボーボーアフロ只要俾3,980yen,就可以任食生蠔同蠔料理,而這些生蠔及焗蠔在店內散叫已要約300yen一隻,其實好易回到本,大胃王就更加是必食。


かき小屋フィーバー  ボーボーアフロ這間 蠔放題 食店,位於日本橋站附近,由日本橋站5號出口步行約5分鐘就到,地理位置相當理想。小店提供兩個放題方案,分別為有生蠔及無生蠔,兩者價錢相差只是1000yen。如果鍾意食生蠔,可以點3,980yen套餐,除了可以任食生蠔、焗蠔及蠔飯之外,每位客人都會另上蒸蠔兩隻、炸蠔兩隻連薯條各一客。生蠔方面海水味不濃,但新鮮脆甜,至於焗蠔,起初以為味道會一般,但食完一隻即發現好鮮甜,絕對不會輸俾生蠔食法,所以即使同不吃生蠔的朋友去都無問題。
雖然限時兩個鐘,但店員非常勤力,一點完蠔隔幾分鐘就到。想添蠔,最簡單方法是向店員說「O KA WA RI」,但就算你不說,他們都會隨時留意你食淨幾多蠔,差不多就問你是否添食,一定食得你飽。另外,這間 蠔放題 的好玩之處是每次店員替你冚蓋焗蠔後,時間一到店員自動過來幫你開蓋,但這時他會要求你跟他在開蓋時一起大叫Fever,而且全店客人都會嗌埋一份,好好玩。

u4get

原本以為一次過俾十隻你是想餵飽客人,但味道其實好甜好好食,食完亦不覺好飽。

u4get

布置好有日式風味

u4get

每人都會送一份炸蠔及薯條

u4get

另外上的籠仔蒸蠔,比焗蠔juicy。

u4get

除了生蠔,焗蠔及蒸蠔都要自己開殼,但其實一撬就開,多了份玩味。

かき小屋フィーバー  ボーボーアフロ

地址:大阪府大阪府大阪市中央區日本橋2-6-16
營業時間:17:00至23:00(隔周一休息)

網址:http://kakigoyafever.jp/