【終於唔係掛羊頭之作】 FF15 手機版事前登錄開催 故事照搬變 Q 版

FF 15

日本遊戲廠Square Enix坐擁《Final Fantasy》同《Dragon Quest》兩大國民遊戲,真係打跛腳唔使休,淨係不停咁出「掛羊頭、賣狗肉」嘅手機作已經收錢無停手,搞到正傳故事隔幾年先係咁易出下,之後再攤分上、下集加續集,都已經令公司唔使破產。但係,唔知搞乜,Square Enix前排剛剛出完《 勇者鬥惡龍 XI 尋覓逝去的時光》,今日突然宣佈,將會為即將推出手機版《FF 15》作事前登錄。

FF 15

大家可以放心,呢次手機版同之前嗰堆「狗肉作」好唔同,事關廠方將正傳成個故事「照搬」,只係將啲人物由九頭身,變成Q版公仔,個擬真環境變成卡通風格。

FFXV_PE (7)

另外,手機版本,仲有諸如「召喚獣」、「陸行鳥」或主角愛車等核心元素。至於戰鬥,為咗方便手機玩家,亦有一定優化。遊戲除了會在手機平台上推出外,亦預計將會登陸 Window 10。

pocket-edition-screenshot-9

收費模式
・CHAPTER1:免費
・CHAPTER2-3:各120円
・CHAPTER4-10:各480円
・全CHAPTER:2,400円

來源:官方網站

​覺得這篇文章好的話,請讚好我們的Facebook專頁,以獲取更多新資訊。有你們的支持,是我們動力的泉源,多謝。



張悅

宅男廢中一個,迷戀日本各位「小惡魔」,但人到中年,開始脫力,只揀最好睇嘅劇先煲……

相關文章

?>

yeezy 350 v2 do fashion goods