是真還是假? |傳Samsung明年推摺芒手機

是真還是假? |傳Samsung明年推摺芒手機

2015-09-16 Off By 金仔

想當年Samsumg推出的摺芒手機都幾多,但自從進入智能手機時代之後,摺機已經好少見。不過,最近有傳Samsung將在下年,推出一部摺到芒的手機,更有埋圖俾你睇。雖然當年Samsung推出曲芒時,都話屏幕可以摺合,但到現在都只推出「微曲」的設計,突然來個「全摺」,實在比較令人難以置信。

摺芒手機

由微博的 i 冰宇宙指出,這部可摺合的智能手機名為Projecy Valley,將會在下年1月推出,而且是可以好像書一般打開。規格方面則採用Qualcomm Snapdragon 620及820處理器,內置3GB RAM及不可拆電池。

摺芒手機

其實採用可摺合設計而又具備大屏幕的智能手機,之前日本NEC都推出過,不過就將兩個4.3吋屏幕拼埋一齊就算,雖然可以將兩個屏幕變成一個,但中間多條邊,始終好難用。而根據外國網站報導,今次Samsung則用塑膠代替玻璃,令手機屏幕的屈曲度提高。但研究可以摺幾多次部機先壞?都要等有真機至知。

來源: i 冰宇宙、gforgames.com

(Visited 1 times, 1 visits today)