問路睇電郵? | 搵電話亭可以幫到你

問路睇電郵? | 搵電話亭可以幫到你

2016-02-19 Off By 金仔

經常都話去外國周行都有 Wi-Fi ,雖然我覺得同香港並唔算差好遠,但在紐約企近這個超高速免費 Wi-Fi 電話亭,當然係另一回事!而最近呢個快速電話亭又有新功能,就是加多個 Android 平板上去。你可能會話,加個平板有幾特別先?因為佢真正變返個電話亭,可以免費打網絡電話俾朋友,睇地圖、電郵都做到,最重要係唔使用自己個電話,駁免費 Wi-Fi ,減低中毒風險。

453a20ce3ad3b0d

今次提供平板技術的公司,名為 Intersection ,可以有資格放入呢個電話亭,當然唔簡單,首先要經過高溫及低溫測試,而且必須能夠抵受攝氏40度及零下 20 度環境操作。而在平板下方設有數字鍵盤,使用者可直接輸入電話,網絡撥號到對方手機。而未來,平板亦會升級,提供更多政府電子服務。如果香港都有部一樣的電話亭,你估會唔會日日有人企喺度上網?

660d7a28974708a.jpg_600x600 894136557f6688f.jpg_600x600

來源:The Verge