安坐家中都可刮痧  OSIM 刮痧按摩棒

安坐家中都可刮痧 OSIM 刮痧按摩棒

2016-05-16 Off By 金仔

好多人北上按摩,都會刮痧,因為可以刮走身體毒素,唔少女士都鍾意。不過,最近 OSIM 都走去出刮痧按摩棒,就奇怪得多,按摩就按摩,刮痧就刮痧,兩件事可以一齊做咩?

01 copy

其實這支OSIM刮痧按摩棒配備按摩及溫熱功能,比一般刮痧工具能更快速有效地達致出痧效果,而且用法都好簡單,放支棒係要刮痧的位置就得,雖然話可以比傳統用具更有效可以刮到痧,不過自己刮點都會就住就住,效果可能真係會比真人差少少,不過唔使山長水遠返大陸,得閒就可以刮,都算係咁啦!

02 copy

刮痧是一種傳統的中醫保健療法,透過反覆刮拭皮膚,使皮膚出現瘀斑(俗稱「出痧」),以達致通經活絡,減少病痛,甚至有效促進排毒、去水腫、去疲勞和消暑。而刮痧同時可紓緩肌肉痠痛和繃緊,並解除一些長期痛症的不適。而售價為 $980 ,雖然比起返大陸刮痧,好似貴少少,但係計埋車費、飲飲食食,去少幾次都係返喥啦。

03 copy 04 copy