手信佳品!日本 Starbucks 推自沖綠茶 Latte

手信佳品!日本 Starbucks 推自沖綠茶 Latte

2016-06-17 Off By 金仔

P3750244

去日本,來來去去都是買幾種食物做手信,其實都幾悶,不過,最近又有多一樣選擇,而且應該仲有好多人都鐘意,就是日本 Starbucks 推出的自沖綠茶味 Latte !這款自沖綠荼味 Latte 剛剛在今日先正式在全日本的 Starbucks 出售,仲要是日本國產綠茶製成,朋友一定 Like !

P3750248 P3750250

其實早在 3 月時,日本的 Starbucks 內,已經在全國的便利店,推出這款杯裝的綠荼味 Latte ,每杯賣 200 日元(約 $15 ),不過想帶回來給朋友飲,可能性不大(除非你願意冒全喼都是咖啡的後果!)。但今之推出自沖包裝,帶回來送禮就一定無問題。而售價為一盒(五包)賣 650 日元(約 $48 ),都幾抵試。

P3750252 P3750307

來源:日本 StarbucksGigazine

(Visited 1 times, 1 visits today)