咸蛋杯麵兩溝? 咸蛋超人推杯麵變形版  Ultranoodle

咸蛋杯麵兩溝? 咸蛋超人推杯麵變形版 Ultranoodle

由於今年是咸蛋超人正值 50 週年,所以推出的產品同宣傳特別多,好似早前推出 1 米高的咸蛋超人,又做埋廣告主角,瓣數都幾多,而最近日本又有新玩具發售,而且仲同杯麵合作,推出可以「 Ultranoodle 」(係咪應該叫佢做「超麵」?),不過此麵不能吃,只能夠變形!

Ultranoodle

這個 Ultranoodle 系列不單止有初代的咸旦超人出現,仲有為人所熟識的巴魯坦星人及最新的咸旦超人X(台譯超人力霸王X),一套總共有六款,全部都是鎖鑰扣 size ,日日帶出街都無問題,而最新廣告片中,亦標榜可以三秒變形,咸蛋超人迷得閒都可以拎出來解癮。而推出日期為 8 月 6 日,每個售價為 918 日元(約 $70 )。

Ultrenoodle

來源:Bandai JP