《Pokemon GO》大熱拍真人電影 搵唔搵娜姐扮比卡超先?

《Pokemon GO》大熱拍真人電影 搵唔搵娜姐扮比卡超先?

2016-08-17 Off By 金仔

一款遊戲大熱,下一步當然是周邊產品大賣,就以《Pokemon GO》為例,生產商都不停推出配件應市。不過,最近又有新搞作,就是想推出電影版,不過今次並非由日本人寫劇本,而是由《銀河守護隊》的編劇 Nicole Perlman 及 Alex Hirsch 操刀,不知道小智會否去太空捉小精靈呢?但重點,當然要搵娜姐(周秀娜)扮比卡超先有睇頭!

nicole-perlman-alex-hirsch-pokemon

今次真人版由外國人操刀,其實都好正常,因為美國同歐洲大熱,吸納一大班的外國訓練員,要這班人入場睇戲,劇本偏向荷里活式製作,並不出奇。不過,如果大家記憶力好,都應該當年荷里活都拍過套《龍珠》,效果如何,大家都有目共睹,加上 Pokemon 這種相對兒童向的提材,相信可觀性更低。

20160720_EN_周秀娜_1_0

來源:Variety