支援 HomeKit 智能風扇 The Signal 正式開售

支援 HomeKit 智能風扇 The Signal 正式開售

2016-08-17 Off By 金仔

自從 Apple 開放 HomeKit 這個智能家居套件之後,果迷要走在時代尖啄,當然好想試,不過支援的產品不多,女子在最近又多一件俾你揀。這把由 Hunter Fan 推出的智能風扇 The Signal 正式開賣,最大賣點當然是支援 HomeKit !即時只要你叫一叫 Siri ,就會幫你自動開風扇,係咪好威威先!?

17910-15844-download-l

當然,只不過是開風扇,你可能會覺得太過兒戲,所以仲可以透過 HomeKit 去設定風扇上四種不同模式,例如 sleep mode 可以自動將燈光調暗及調小風力,都可以用 Siri 操控。而這把風扇已可在美國 Amazon 出售,定價為 379 美元(約 $2,956 ),要走在時代尖啄,三千蚊唔算貴,不過未計運費喎。

Apple-HomeKit-Lutron-550x500

來源:Amazon